Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi

Deniz Dalgası Tatlısı

Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi

Deniz Dalgası Tatlısı tarifi: Deniz Dalgası Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Deniz Dalgası Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Deniz Dalgası Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 250 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı fındık tozu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 çay bardağı un

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 8 damla limon suyu

Üstü için:

  • 1 tatlı kaşığı antep fıstığı tozu

Deniz Dalgası Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbetinin soğuk olması gerektiği için, ilk iş olarak şerbeti için gerekli olan şeker ve suyu bir tencereye alın. Şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu ilave edin ve 10 dakika daha bu şekilde kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Hamuru için gerekli olan un hariç tüm malzemeleri bir kaba alın ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağladığınız bir fırın tepsisine dizin.
  • Bir çay bardağı yardımıyla üstüne deniz dalgası şekli verin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Fırından aldığınız sıcak tatlının üstüne soğumuş olan şerbeti dökün ve çekmesi için 2 saat kadar bekletin.
  • Antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025