Deniz Börülcesi Tarifi
Deniz Börülcesi tarifi: Deniz Börülcesi için gerekli malzemeler nelerdir? Deniz Börülcesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Deniz Börülcesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karides şiş için:
- 200 gram ayıklanmış jumbo karides
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 diş sarımsak
- 1/4 çay kaşığı toz kişniş
Deniz börülcesi salatası için:
- 1 demet deniz börülcesi
- 1 adet orta boy kırmızı soğan
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 8 adet cherry domates
- 1 çay kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/4 çay kaşığı tuz
Deniz Börülcesi tarifi nasıl yapılır?
- Sarımsağı rendeleyin ya da tuz ilavesiyle havanda dövün. Toz kişniş, taze sıkılmış limon suyu ve zeytinyağıyla karıştırın.
- Ayıklanmış ve temizlenmiş jumbo karidesleri, hazırladığınız sos karışımıyla kısa bir süre marine ettikten sonra tahta şişlere geçirin.
- Kök kısımlarını aldığınız deniz börülcelerini kaynar tuzlu suda 8-10 dakika kadar haşlayın.
- Sap kısımlarından tutarak çektiğiniz börülceler kolaylıkla etli kısımlarını bırakıyorsa haşlanmış demektir.
- Haşlanan börülceleri soğumaları için kısa bir süre buzlu suda bekletin. Uç kısımlarından çekerek tek tek ayıkladığınız deniz börülcelerini servis tabağına alın.
- Kabuğunu soyduğunuz kırmızı soğanı halka şeklinde doğrayın. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Sarımsakları rendeleyin.
- Salatanın sosu için; ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, üzüm sirkesi, nar ekşisi, pul biber ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra haşlanmış deniz börülcesiyle harmanlayın.
- Cherry domates dilimleri ve kırmızı soğan halkalarını ekleyin. Çörek otunu serpiştirin.
- Karidesleri hafifçe yağlanmış ızgara üzerinde arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirin. Çok fazla pişirmemeye dikkat edin.
- Deniz börülcesi salatasını ızgara karides ilavesiyle birlikte bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Deniz Börülcesi tarifinin püf noktası nedir?
Kolaylıkla ayıklanması için kaynar suda 8-10 dakika kadar haşladığınız deniz börülcelerini besin ve renk değerlerini kaybetmemeleri için kısa bir süre buzlu ve soğuk suda bekletin.