Demleme Usulü Makarna Tarifi
Demleme Usulü Makarna tarifi: Demleme Usulü Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Demleme Usulü Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Demleme Usulü Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 paket Fiyonk Makarna
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
Demleme Usulü Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Uygun bir tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, yeşil ve kırmızı biberi doğrayıp kavuruyoruz. Üzerine rendelenmiş sarımsak ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Biraz kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesimizi ekleyerek biraz pişiriyoruz. Domates kıvam aldıktan sonra salçamızı ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Sosumuz hazır hale geldikten sonra, haşlanmamış 1 paket makarnayı, sosumuzun üzerine ilave edip 1 kere karıştırdıktan sonra, üzerini geçecek kadar kaynamış su ilave ediyoruz.
- Makarnalar piştikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Demleme Usulü Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Sosu hazırlarken yarım çay bardağı ılık su eklerseniz kıvamı daha güzel olur.
Demleme Usulü Makarna tarifi için servis önerisi
Maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.