Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dantel Kurabiye Tarifi

Dantel Kurabiye

Dantel Kurabiye Tarifi

Dantel Kurabiye tarifi: Dantel Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Dantel Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dantel Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 440 gram un
  • 225 gram tereyağı
  • 180 gram şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Dantel Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığında krema kıvamındaki terayağını ve toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Elediğiniz unu mikserin hızını düşürdükten sonra azar azar ekleyin. Hamuru streç filme sarıp en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Buzdolabından çıkan hamuru ikiye bölün. Hafifçe unladığınız tezgah üzerinde hamuru dikkatlice 0.5-0.8mm kalınlığında açın.
  • Üzerine hafifçe unlayıp dantelinizi yerleştirip merdane ile üzerinden geçerek dantel deseni elde edin. (silikon dantel kalıbı veya şekilli ahşap merdane de kullanabilirsiniz)
  • Dilediğiniz şekilde kesip, bir spatula yardımıyla şeklini bozmadan yağlı kağıt serdiğiniz tepsinizin üzerine yerleştirin.
  • Tepsileri fırına vermeden bir 10 dakika daha buzdolabında bekletebilirsiniz. 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 14-16 dakika pişirin.
  • Kenarları renk almaya başladığında kurabiyeleriniz pişti demektir. Yarı zamanda eşit pişmeleri için tepsileri çevirmeyi unutmayın. Ardından çıkarıp soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025