Dantel Kurabiye Tarifi
Dantel Kurabiye tarifi: Dantel Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Dantel Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
14 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
26 adet
Dantel Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 440 gram un
- 225 gram tereyağı
- 180 gram şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
Dantel Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında krema kıvamındaki terayağını ve toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Elediğiniz unu mikserin hızını düşürdükten sonra azar azar ekleyin. Hamuru streç filme sarıp en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Buzdolabından çıkan hamuru ikiye bölün. Hafifçe unladığınız tezgah üzerinde hamuru dikkatlice 0.5-0.8mm kalınlığında açın.
- Üzerine hafifçe unlayıp dantelinizi yerleştirip merdane ile üzerinden geçerek dantel deseni elde edin. (silikon dantel kalıbı veya şekilli ahşap merdane de kullanabilirsiniz)
- Dilediğiniz şekilde kesip, bir spatula yardımıyla şeklini bozmadan yağlı kağıt serdiğiniz tepsinizin üzerine yerleştirin.
- Tepsileri fırına vermeden bir 10 dakika daha buzdolabında bekletebilirsiniz. 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 14-16 dakika pişirin.
- Kenarları renk almaya başladığında kurabiyeleriniz pişti demektir. Yarı zamanda eşit pişmeleri için tepsileri çevirmeyi unutmayın. Ardından çıkarıp soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!