Dana Yanağı Tarifi
Dana Yanağı tarifi: Dana Yanağı için gerekli malzemeler nelerdir? Dana Yanağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
4 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Dana Yanağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet dana yanağı
- 1 adet kereviz sapı
- 1 adet pırasa
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 100 gram domates salçası
- 100 ml. kırmızı şarap
- 3 litre et suyu
Kereviz püresi için:
- 1 adet orta boy kereviz
- 40 gram krema
- 30 gram tereyağ
- 20 gram kaşar peyniri
Dana Yanağı tarifi nasıl yapılır?
- Dana yanağını deniz tuzu, ince çekilmiş tane karabiber ve zeytinyağıyla marine edin. Ardından yüksek ısıda mühürleyin.
- Gelişigüzel parçalar halinde doğradığınız havuç, kuru soğan, kereviz ve pırasayı ayrı bir tavada soteleyin. Domates salçasını katıp karıştırın.
- Salçanın kokusu çıktığında kırmızı şarabı ekleyip çektirin. Sıcak et suyunu ilave edin. Hazırladığınız pişirme karışımını geniş bir tepsiye alıp dana yanağını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3-4 saat kadar pişirin.
- Kabuklarını soyduğunuz kerevizi orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Ezip püre haline getirdiğiniz kerevize krema, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri katıp bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Dana Yanağı tarifinin püf noktası nedir?
Dana yanağını yüksek ateşte, mümkünse döküm tavada mühürleyin.