Dana Şinitzel Tarifi
Dana Şinitzel tarifi: Dana Şinitzel için gerekli malzemeler nelerdir? Dana Şinitzel nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Dana Şinitzel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Et için:
- 150 gram bonfile
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 3 yemek kaşığı galeta unu
Püre için (isteğe bağlı):
- 2-3 adet patates
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
- 1-2 yemek kaşığı süt (dilerseniz)
Dana Şinitzel tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtayı çırpın. Ayrı genişçe tabakların birine un birine galeta ununu ekleyin.
- Kasaptan aldığınız şinitzellik etin her iki yüzünüde tuz ve karabiber ile ovun.
- Eti önce una bulayın sonrasında çırpılmış yumurta en son da galeta ununa bulayın.
- Bir tavaya çok olmayacak şekilde sıvı yağ alın. Güzelce kızdırın, hazırladığınız eti tavaya alın her tarafını yaklaşık 2-3 dakika kadar kızartın.
- Çok ince olduğu için hemen kızaracaktır, başından ayrılmayın.
- Piştikten sonra fazla yağını almak için bir peçete üzerine alın.
- Patates püresi için patatesleri haşlayın.
- Henüz sıcakken içerisine tereyağı, kaşar, baharatları ekleyerek harmanlayın. Etinizi püre ve limonla servis edin. Afiyet olsun.
Dana Şinitzel tarifinin püf noktası nedir?
Ölçüler ortalama 1-2 dilim içindir.