Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dana Şinitzel Tarifi

Dana Şinitzel

Dana Şinitzel Tarifi

Dana Şinitzel tarifi: Dana Şinitzel için gerekli malzemeler nelerdir? Dana Şinitzel nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dana Şinitzel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Et için:

  • 150 gram bonfile
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 3 yemek kaşığı galeta unu

Püre için (isteğe bağlı):

  • 2-3 adet patates
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
  • 1-2 yemek kaşığı süt (dilerseniz)

Dana Şinitzel tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtayı çırpın. Ayrı genişçe tabakların birine un birine galeta ununu ekleyin.
  • Kasaptan aldığınız şinitzellik etin her iki yüzünüde tuz ve karabiber ile ovun.
  • Eti önce una bulayın sonrasında çırpılmış yumurta en son da galeta ununa bulayın.
  • Bir tavaya çok olmayacak şekilde sıvı yağ alın. Güzelce kızdırın, hazırladığınız eti tavaya alın her tarafını yaklaşık 2-3 dakika kadar kızartın.
  • Çok ince olduğu için hemen kızaracaktır, başından ayrılmayın.
  • Piştikten sonra fazla yağını almak için bir peçete üzerine alın.
  • Patates püresi için patatesleri haşlayın.
  • Henüz sıcakken içerisine tereyağı, kaşar, baharatları ekleyerek harmanlayın. Etinizi püre ve limonla servis edin. Afiyet olsun.

Dana Şinitzel tarifinin püf noktası nedir?

Ölçüler ortalama 1-2 dilim içindir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025