Dana Pöç Tarifi
Dana Pöç tarifi: Dana Pöç için gerekli malzemeler nelerdir? Dana Pöç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Dana Pöç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 kilogram dana pöç
- 2 adet kuru soğan
- 7-8 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Dana Pöç tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğruyoruz ve bir kısmını tencerenin dibine dizdikten sonra etleri birbirinden destek alacak şekilde yan yana koyuyoruz.
- Kalan soğanları etlerin üstüne sıraladıktan sonra sarımsakları bütün olarak etlerin arasına diziyoruz.
- Tane karabiber, biberiye ve tuzdan oluşan baharat karışımını da etlerin üstüne gezdirdikten sonra 1 bardak suyu tencereye döküyoruz.
- Yemeğimiz için yapılacak işlemler bu kadar, bundan sonra pişme sürecini başlatıyoruz. Suyumuz kaynamaya ve etlerin üstünde köpük çıkmaya başladığında köpükleri alıyoruz.
- Yaklaşık 5 saat kısık ateşte pişirdiğimiz etlerimiz istediğimiz kıvama geldi. Uzun süre pişen etlerimiz tandır kıvamında lokum gibi pişmiş durumdalar.
- Ben servis için yan ürün olarak pilav tercih ettim. Hem görseli tabağa yakışıyor hem de lezzet olarak tamamlayıcı oluyor. Afiyet olsun.