Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dana Pöç Tarifi

Dana Pöç

Dana Pöç Tarifi

Dana Pöç tarifi: Dana Pöç için gerekli malzemeler nelerdir? Dana Pöç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dana Pöç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 kilogram dana pöç
  • 2 adet kuru soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Dana Pöç tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğruyoruz ve bir kısmını tencerenin dibine dizdikten sonra etleri birbirinden destek alacak şekilde yan yana koyuyoruz.
  • Kalan soğanları etlerin üstüne sıraladıktan sonra sarımsakları bütün olarak etlerin arasına diziyoruz.
  • Tane karabiber, biberiye ve tuzdan oluşan baharat karışımını da etlerin üstüne gezdirdikten sonra 1 bardak suyu tencereye döküyoruz.
  • Yemeğimiz için yapılacak işlemler bu kadar, bundan sonra pişme sürecini başlatıyoruz. Suyumuz kaynamaya ve etlerin üstünde köpük çıkmaya başladığında köpükleri alıyoruz.
  • Yaklaşık 5 saat kısık ateşte pişirdiğimiz etlerimiz istediğimiz kıvama geldi. Uzun süre pişen etlerimiz tandır kıvamında lokum gibi pişmiş durumdalar.
  • Ben servis için yan ürün olarak pilav tercih ettim. Hem görseli tabağa yakışıyor hem de lezzet olarak tamamlayıcı oluyor. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025