Dana Pirzola Tarifi
Dana Pirzola tarifi: Dana Pirzola için gerekli malzemeler nelerdir? Dana Pirzola nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Dana Pirzola yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram dinlendirilmiş dana pirzola
- 5 cl. sızma zeytinyağı
- 3 gram maldon deniz tuzu
Sebze sote için:
- 40 gram tereyağı
- 35 gram baby kabak (önceden çok az haşlanmış)
- 35 gram baby havuç (önceden çok az haşlanmış)
- 35 gram taze yeşil kuşkonmaz (önceden çok az haşlanmış)
- 2 gram tuz
- 2 gram karabiber
- 0.5 gram rendelenmiş muskat cevizi
Servisi için:
- 2 gram taze biberiye
- 3 gram tuz
- 90 gram kızartılmış patates tava
- 10 cl. barbekü sos
Dana Pirzola tarifi nasıl yapılır?
- Dinlendirilmiş dana pirzolayı, Maldon tuzu ve sızma zeytinyağıyla marine edin.
- Tercihen kömür ateşinde, mangalda damak tadınıza göre az, orta ya da iyi pişmiş şekilde pişirin.
- Önceden çok az haşlanmış olan körpe sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın. Tereyağında ayrı bir tavada soteleyin.
- Servis tabağına aldığınız dana pirzola üzerine taze biberiyeyi yerleştirin. Tuz serpiştirin. Patates kızartması ve arzuya göre barbekü sos eşliğinde sıcak olarak servis edin.
Dana Pirzola tarifinin püf noktası nedir?
Eti önceden dinlendirmeye ve marine etmeye özen gösterin.