Dana Kaburga Sandviç Tarifi
Dana Kaburga Sandviç tarifi: Dana Kaburga Sandviç için gerekli malzemeler nelerdir? Dana Kaburga Sandviç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
3 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Dana Kaburga Sandviç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dana kaburga için:
- 1,2 kilogram dana kaburga (kemikli)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet büyük boy havuç
- 3 diş sarımsak
- 3 adet kuru domates
- 2 adet kurutulmuş biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı tavuk suyu
Cacık sos için:
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- 3 adet çengelköy salatalık
- 1/2 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1/2 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 demet dereotu
Sandviç için:
Dana Kaburga Sandviç tarifi nasıl yapılır?
- Dana kaburga etini zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovun.
- Derin, büyük ve sapları fırına uygun bir tencereyi yüksek ateşte ısıtın, ardından ateşi biraz kısın ve eti tencereye alıp her köşesini renk alana kadar mühürleyin.
- Eti mühürledikten sonra tencereden alın. Tencereye iri parçalar halinde soğanı, havucu, diş diş sarımsakları, salçayı ve baharatları koyup kavurun. Kavrulan karımın üzerine tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
- Eti kemikleri üstte kalacak şekilde tekrar tencereye alın ve ocaktan alıp üzerini alüminyum folyo ile sarın.
- Tencereyi 170 derecelik sıcak fırına koyun ve et yumuşayana kadar 2.5 ile 4 saat arasında pişirin.
- Pişen eti fırından çıkarın ve tezgahta en az yarım saat dinlendirin.
- Dinlenmiş eti ayrı bir tepsiye alın ve kemiklerini, fazla yağlarını ve sert yüzeyleri çatal ile temizleyin.
- Kalan etleri çatal ile didikleyin ve tenceredeki sudan etleri örtecek kadar üstüne ekleyin.
- Cacık sos için salatalıkları uzunlamasına dörde bölün,ortalarındaki çekirdekleri çıkarın ve ince ufak parçalar halinde doğrayın.
- Soğanı piyaz kesin, sarımsağı ezin ve dereotunu ince ince kıyın.
- Derin bir kase içerisinde hazırladığınız tüm sos malzemesini karıştırıp hazır hale getirin.
- Baget ekmekleri ikiye bölün ve sonra enlemesine ikiye kesin.
- Her bir sandviç için ekmeği etin suyuna hafifçe bandırın ve ekmeğin için tavada ya da tost makinesinde kızartın.
- Kızaran ekmeklerin üzerine didiklenmiş kaburga eti ardından hafifçe cacık sos koyup servis edin. Afiyet olsun.