Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dana Kaburga Sandviç Tarifi

Dana Kaburga Sandviç

Dana Kaburga Sandviç Tarifi

Dana Kaburga Sandviç tarifi: Dana Kaburga Sandviç için gerekli malzemeler nelerdir? Dana Kaburga Sandviç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dana Kaburga Sandviç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Dana kaburga için:

  • 1,2 kilogram dana kaburga (kemikli)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet kuru domates
  • 2 adet kurutulmuş biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı tavuk suyu

Cacık sos için:

  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 adet çengelköy salatalık
  • 1/2 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 demet dereotu

Sandviç için:

  • 3 adet baget ekmeği

Dana Kaburga Sandviç tarifi nasıl yapılır?

  • Dana kaburga etini zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovun.
  • Derin, büyük ve sapları fırına uygun bir tencereyi yüksek ateşte ısıtın, ardından ateşi biraz kısın ve eti tencereye alıp her köşesini renk alana kadar mühürleyin.
  • Eti mühürledikten sonra tencereden alın. Tencereye iri parçalar halinde soğanı, havucu, diş diş sarımsakları, salçayı ve baharatları koyup kavurun. Kavrulan karımın üzerine tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Eti kemikleri üstte kalacak şekilde tekrar tencereye alın ve ocaktan alıp üzerini alüminyum folyo ile sarın.
  • Tencereyi 170 derecelik sıcak fırına koyun ve et yumuşayana kadar 2.5 ile 4 saat arasında pişirin.
  • Pişen eti fırından çıkarın ve tezgahta en az yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenmiş eti ayrı bir tepsiye alın ve kemiklerini, fazla yağlarını ve sert yüzeyleri çatal ile temizleyin.
  • Kalan etleri çatal ile didikleyin ve tenceredeki sudan etleri örtecek kadar üstüne ekleyin.
  • Cacık sos için salatalıkları uzunlamasına dörde bölün,ortalarındaki çekirdekleri çıkarın ve ince ufak parçalar halinde doğrayın.
  • Soğanı piyaz kesin, sarımsağı ezin ve dereotunu ince ince kıyın.
  • Derin bir kase içerisinde hazırladığınız tüm sos malzemesini karıştırıp hazır hale getirin.
  • Baget ekmekleri ikiye bölün ve sonra enlemesine ikiye kesin.
  • Her bir sandviç için ekmeği etin suyuna hafifçe bandırın ve ekmeğin için tavada ya da tost makinesinde kızartın.
  • Kızaran ekmeklerin üzerine didiklenmiş kaburga eti ardından hafifçe cacık sos koyup servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025