Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dana Gulaş Tarifi

Dana Gulaş

Dana Gulaş Tarifi

Dana Gulaş tarifi: Dana Gulaş için gerekli malzemeler nelerdir? Dana Gulaş nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dana Gulaş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 600 gram dana eti (gulaşlık)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet defne yaprağı

Dana Gulaş tarifi nasıl yapılır?

  • Vestel Çok Amaçlı Pişirici'yi et sote modunda çalıştırın ve ısınmasını bekleyin.
  • Etleri zeytinyağı ile harmanlayın.
  • İlk olarak etleri pişiricinin içerisinde mühürleyin ve dışarı alın.
  • Haznenin içerisine küp doğranmış soğan, sarımsak, toz kırmızı biber, karabiber ve tuz ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Hazneye domates püresini ve sıcak suyu da ekleyip karıştırın.
  • Etleri, iri küpler halinde patatesleri, iri parçalar halinde havucu ve defne yaprağını da ekleyip cihazın kapağını kapatın.
  • Kapağı kapattıktan sonra çok amaçlı pişiriciyi durdurup tekrar başlatın ve et modunu seçin, buhar valfini kapatıp pişme işlemini başlatın.
  • Geri sayım bittikten sonra 2-3 dakika bekleyin, buharı tahliye edin ve yemeği sıcak olarak servis edin. Arzuya göre servis esnasında maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025