Dana Gulaş Tarifi
Dana Gulaş tarifi: Dana Gulaş için gerekli malzemeler nelerdir? Dana Gulaş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Dana Gulaş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 600 gram dana eti (gulaşlık)
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı domates püresi
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet defne yaprağı
Dana Gulaş tarifi nasıl yapılır?
- Vestel Çok Amaçlı Pişirici'yi et sote modunda çalıştırın ve ısınmasını bekleyin.
- Etleri zeytinyağı ile harmanlayın.
- İlk olarak etleri pişiricinin içerisinde mühürleyin ve dışarı alın.
- Haznenin içerisine küp doğranmış soğan, sarımsak, toz kırmızı biber, karabiber ve tuz ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Hazneye domates püresini ve sıcak suyu da ekleyip karıştırın.
- Etleri, iri küpler halinde patatesleri, iri parçalar halinde havucu ve defne yaprağını da ekleyip cihazın kapağını kapatın.
- Kapağı kapattıktan sonra çok amaçlı pişiriciyi durdurup tekrar başlatın ve et modunu seçin, buhar valfini kapatıp pişme işlemini başlatın.
- Geri sayım bittikten sonra 2-3 dakika bekleyin, buharı tahliye edin ve yemeği sıcak olarak servis edin. Arzuya göre servis esnasında maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!