Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dana Etli Perde Pilavı Tarifi

Dana Etli Perde Pilavı

Dana Etli Perde Pilavı Tarifi

Dana Etli Perde Pilavı tarifi: Dana Etli Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Dana Etli Perde Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dana Etli Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Perde pilavı için:

  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gram badem
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sumak

Perde hamuru için:

  • 50 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un (kıvama göre artıp azalabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dana Etli Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Etlerinizi yıkayın ve düdüklü tencerenin içine aktarın.
  • Üzerini 4 parmak geçecek kadar su ve tuzu ekleyin.
  • Tencereyi ocağa koyun, üzerine gelen köpüğü alın ve kapağını kapatıp düdüğe çıktıktan 15 dakika sonra altını kapatın.
  • Tencerenin havasının inmesini bekleyin.
  • Ardından kapağını açıp etleri süzdürün ve suyunu bir kenara ayırın.
  • Kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın.  Tereyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Daha önceden kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletip yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri, pişen eti ve bademleri de soğana ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Ayırdığınız 2 su bardağı et suyunu üzerine ilave edin. Sumak ve kuru üzümleri de ekleyerek pişmeye bırakın.

Dana Etli Perde Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz pilavınızı farklı baharatlarla ve yemişlerle tatlandırarak da pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025