Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dana Carpaccio Tarifi

Dana Carpaccio

Dana Carpaccio Tarifi

Dana Carpaccio tarifi: Dana Carpaccio için gerekli malzemeler nelerdir? Dana Carpaccio nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dana Carpaccio yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram temizlenmiş dana bonfile
  • 150 gram doğranmış bonfile (steak tartar için)
  • 4 gram trüf yağı
  • 5 gram trüf mantarı
  • 50 gram rendelenmiş parmesan peyniri
  • 10 gram hardal pommery

Servisi için:

  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet taze fesleğen yaprağı
  • 10 dal rucola (italyan rokası) (ya da körpe roka yaprakla

Dana Carpaccio tarifi nasıl yapılır?

  • Temizlenmiş bonfileyi; ince çekilmiş tuz, karabiber, fesleğen ve kekik yaprakları ile marine edip tavada mühürleyin. İnce dilimler halinde kesin.
  • Steak tartar için; rendelenmiş parmesan peynirini tavada eritin. İçerisine pul biber ve kekik ilave edin. Soğutup şekil verdikten sonra parmesan cipsi haline getirin.
  • Dilimlenmiş bonfile, steak tartar, roka, trüf mantarı ve İtalyan rokalarını içerisine yerleştirdiğiniz parmesan cipsi eşliğinde servis edin.

Dana Carpaccio tarifinin püf noktası nedir?

Temizlenmiş bonfileyi, yüksek ısıda ve oldukça kısa sürede mühürlemeye özen gösterin.Steak tartar'ı bekletmeden servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025