Dana Baconlu & Poşe Yumurtalı Burger Tarifi
Dana Baconlu & Poşe Yumurtalı Burger tarifi: Dana Baconlu & Poşe Yumurtalı Burger için gerekli malzemeler nelerdir? Dana Baconlu & Poşe Yumurtalı Burger nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Dana Baconlu & Poşe Yumurtalı Burger yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Burger ekmeği için:
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2,5 -3 su bardağı un
Ekmeğin üzeri için:
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Buger köftesi için:
- 400 gram dana kıyma
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Karamelize soğan için:
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı karabiber
Poşe yumurta için:
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
Diğer malzemeler:
- 8 dilim salatalık turşusu
- 8 adet dana bacon
Dana Baconlu & Poşe Yumurtalı Burger tarifi nasıl yapılır?
- Ekmek için gerekli tüm sıvıları ve yağları bir kaba alın ve üzerine toz şekerle mayayı ilave ederek karıştırın.
- Tuzu ekleyin ve unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatın ve oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Mayalanınca portakal büyüklüğünde toplar elde edin ve fırın tepsisine aktarın. Üzerlerine fırça yardımıyla tereyağı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
- Pişince çıkarıp oda sıcaklığında ılıtın.