Damla Tatlısı Tarifi
Damla Tatlısı tarifi: Damla Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Damla Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Damla Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 100 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
- 1/2 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı kavrulmuş badem (ortasına batırmak için)
Bulamak İçin:
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 damla limonun suyu
Damla Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bir sos tenceresine su ve şekeri ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon damlatın ve 15 dakika daha kısık ateşte tıkırdatın.
- Kaşığı batırıp çıkardığınızda bir katman kalıyorsa ocağın altını kapatın ve şerbetinizi soğumaya bırakın.