Damla Sakızlı Süt Helvası Tarifi
Damla Sakızlı Süt Helvası tarifi: Damla Sakızlı Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Damla Sakızlı Süt Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Damla Sakızlı Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Süt Helvası İçin:
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 diş damla sakızı (dövülmüş)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
Fındık İçin:
- 1 çay bardağı fındık kırığı
Damla Sakızlı Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavada tereyağı ve unu rengi değişene kadar kavurun.
- Süt, toz şeker, damla sakızı ve yumurta sarısını ilave edip güzelce karıştırın. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
- Kıvamı koyulaşıktan sonra vanilini ilave edin ve ocaktan alın.
- Hazırladığınız karışımı bırcama alın ve üzerini düzeltin.
- 200 derece fırında, üzeri kızarana dek, yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Dilerseniz buzdolabında 2 saat bekletip, servi esnasında dövülmüş fındık serpiştirip afiyetle tüketin!