Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Damla Sakızlı Süt Helvası Tarifi

Damla Sakızlı Süt Helvası

Damla Sakızlı Süt Helvası Tarifi

Damla Sakızlı Süt Helvası tarifi: Damla Sakızlı Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Damla Sakızlı Süt Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Damla Sakızlı Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Süt Helvası İçin:

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 diş damla sakızı (dövülmüş)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin

Fındık İçin:

  • 1 çay bardağı fındık kırığı

Damla Sakızlı Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tavada tereyağı ve unu rengi değişene kadar kavurun.
  • Süt, toz şeker, damla sakızı ve yumurta sarısını ilave edip güzelce karıştırın. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
  • Kıvamı koyulaşıktan sonra vanilini ilave edin ve ocaktan alın.
  • Hazırladığınız karışımı bırcama alın ve üzerini düzeltin.
  • 200 derece fırında, üzeri kızarana dek, yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Dilerseniz buzdolabında 2 saat bekletip, servi esnasında dövülmüş fındık serpiştirip afiyetle tüketin!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025