Damla Sakızlı Sebze Güveci Tarifi
Damla Sakızlı Sebze Güveci tarifi: Damla Sakızlı Sebze Güveci için gerekli malzemeler nelerdir? Damla Sakızlı Sebze Güveci nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Damla Sakızlı Sebze Güveci yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 tatlı kaşığı damla sakızı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 bardak su
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 7 adet taze patates (ikiye bölünmüş)
- 2 adet havuç (iri doğranmış)
- 1 adet sarı dolmalık biber (iri doğranmış)
- 150 gram arpacık soğan
- 2 adet yeşil biber (iri doğranmış)
- 1 adet kapya biber (doğranmış)
- 1 adet kabak (iri doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı maydanoz (doğranmış)
Damla Sakızlı Sebze Güveci tarifi nasıl yapılır?
- Damla sakızını havanda döverek toz haline getirin ve geniş bir kaseye alın. Üzerine sıvı yağ ve baharatları ekleyin. Dilimlenmiş sarımsak, domates salçası ve suyu da ekledikten sonra tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
- Hazırladığınız karışımın içine domatesleri rendeleyin. Böldüğünüz taze patatesleri, iri doğranmış havucu, sarı dolmalık biberi, yeşil biberi, kapya biberi, kabağı ve soyulmuş arpacık soğanı ekleyin.
- Birleştirdiğiniz malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra güvecin içine yerleştirin. Üzerine tuzunu da serpiştirdikten sonra ortası delinmiş yağlı kağıtla üzerini örtün ve kapağını kapatın.
- Orta ateşte 15 dakika, kısık ateşte 40 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis edin.