Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi
Damla Sakızlı Muhallebi tarifi: Damla Sakızlı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Damla Sakızlı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Damla Sakızlı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 3 küçük parça damla sakızı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı krema
Servisi için:
- 5 yemek kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı
Damla Sakızlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Süt, un, pirinç unu ve toz şekeri derin bir tencereye aktarın.
- Muhallebinin topaklanmaması için karışımı bir blender ya da çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
- Damla sakızı tanelerini, muhallebinin aromasının kuvvetli olması için bir havanda dövdükten sonra krema ile birlikte muhallebi tenceresine aktarın.
- Ocağa aldığınız muhallebiyi, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Son olarak muhallebiye parlaklık vermesi için tereyağını katın ve karıştırarak muhallebiye yedirin.
- Göz göz olan ve kıvam alan muhallebiyi ocaktan alın. Daha akışkan bir kıvam alması için bir mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırptıktan sonra servis kaselerine boşaltın.
- Oda sıcaklığında ılındıktan sonra buzdolabında soğuttuğunuz tatlıları, ince çekilmiş Antep fıstığı içi ile süsleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Damla Sakızlı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Malzemeleri bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırdıktan sonra ocakta pişirmeye alın. Bu tür muhallebileri hazırlarken çırpma teli kullanmak pürüzsüz bir doku elde etmenize yardımcı olur.
Damla Sakızlı Muhallebi tarifi için servis önerisi
Üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.