Damla Sakızlı Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi
Damla Sakızlı Kremalı Fırın Sütlaç tarifi: Damla Sakızlı Kremalı Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Damla Sakızlı Kremalı Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Damla Sakızlı Kremalı Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 kahve fincanı pirinç
- 3 yemek kaşığı (silme) nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kahve fincanı su (nişastayı açmak için)
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 paket krema
- 1 adet damla sakızı (dövülmüş)
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık (üzeri için)
Damla Sakızlı Kremalı Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle pirinç yıkanır ve 2 su bardağı sıcak suda, kısık ateşte haşlanır. (Yüksek ateşte suyunu çeker ve diri kalır.) Nişasta ve yumurta sarısı yeteri kadar suyla açılır ve pürüzsüz olana dek karıştırılır.
- Tamamen yumuşadığında 1 litre süt eklenir. Nişastalı karışım da ilave edilir, güzel bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir.
- Ne çok sulu ne de muhallebi gibi katı olacak. Kaynadığında krema ve şeker de ilave edilip 5 dakika da bu şekilde pişirilir.
- Sonra damla sakızı ve vanilin eklenip fırın kaplarına aktarılır. Paylaştırdıktan sonra 1 saat kadar bu şekilde bekletilir. Üzerlerinde tabaka oluşması güzel kızarmasını sağlıyor.
- Daha sonra fırın ızgara ayarında, 200 derecede ısıtılır. Sütlaçlar ortanın bir üst kısmına yerleştirilir. Fırın kapağı yarı açık bir şekilde, üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından aldıktan sonra üzerlerine temiz bir bez örtülür ve bu şekilde dinlendirilir. (Kabuk kısmının yumuşak olmasını sağlıyor.) Soğuduktan sonra fındık serpiştirerek servis yapılır. Afiyet olsun.