Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği Tarifi
Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği tarifi: Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket maya
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 kase mavi haşhaş tohumu
Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak fırınınızı 200 dereceye getirin ve ısınmaya bırakın. Bir fırın tepsisini yağlayın ve bir kenara alın.
- Tüm kuru malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın.
- Ortasında bir havuz oluşturarak, boşluk açın.
- Süt, ılık su, yumurta beyazını (sarısını ayırın) ve ılık sütü ekleyip, yavaş yavaş birleştirerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde hazır demektir.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın ve yaklaşık 25 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Hamurunuz iki katına ulaşınca mayalanmış demektir.
- Mayalanmış olan hamuru on iki eşit bezeye ayırın.
- Bezeleri rulo şeklinde yuvarlayın ardından tepsiye dizmeden önce ay şeklini vererek tepsiye yerleştirin.
- Yaklaşık 25 dakika da tepsi de mayalanması için hamuru dinlendirin.
- Yumurta sarısı ile zeytinyağını çırpın. Hamurlar dinlendikten sonra üzerilerine sürün, haşhaşları serpin ve bir makas ile kesikler atın .
- Önceden ısıtılmış 200 derecede ki fırında üzerileri kızarana kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Damla Sakızlı Kıbrıs Çöreği tarifinin püf noktası nedir?
Marketlerden mayalı damla sakızlı Kıbrıs çöreği harcını alarak tarifi hazırlayabilirsiniz.