Damla Sakızlı Kek Tarifi
Damla Sakızlı Kek tarifi: Damla Sakızlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Damla Sakızlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Damla Sakızlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 1 şişe maden suyu
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 6 gram damla sakızı (şekerle dövülmüş) 1 çay kaşığı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt
Damla Sakızlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 160 dereceye ayarlayın.
- Yumurtaları bir kabın içine kırın. Şekeri ilave edin ve hacminin iki katına çıkıncaya kadar çırpın.
- Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ilave edin.
- Şekerle dövülmüş damla sakızını ilave edin. Soda, süt ve sıvı yağı ilave ederek boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Kek kalbını yağlayıp, unlayın. Kek hamurunu kalıba dökün ve fırında kontrollü olarak 35-40 dakika pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Damla Sakızlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı ayrı şekerin yarısı ile çırpmak kek dokunuza daha puf bir hava kazandıracaktır. Havan yardımı ile 3-4 parça damla sakızını 1 tatlı kaşığı şekerle döverek kullanabilirsiniz.
Damla Sakızlı Kek tarifi için servis önerisi
Mevsimin en güzel meyveleri ve biraz pudra şekeri ile kekin görüntüsünü şıklaştırabilirsiniz.