Damla Sakızlı İrmik Helvası Tarifi
Damla Sakızlı İrmik Helvası tarifi: Damla Sakızlı İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Damla Sakızlı İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Damla Sakızlı İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı irmik
- 100 gram tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı damla sakızı (dövülmüş)
- 50 gram dolmalık fıstık
Damla Sakızlı İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerenin içerisine süt, şeker ve damla sakızını aktarın, güzelce karıştırın. Şeker ve damla sakızı içerisinde eriyene kadar kaynatın.
- Ayrı bir yerde yanmaz yapışmaz kapaklı bir tavanın içerisine tereyağını aktarıp hafif kızdırın.
- Tereyağı kızınca içerisine dolmalık fıstıkları atıp, çok hafif rengi dönene kadar kavurun. Fazla kavurmamaya özen gösterin.
- Ardından irmiği de ilave edip orta ateşte kavurmaya başlayın.
- Kaynayan sütlü şerbeti, güzelce kavurduğunuz irmiğin üzerine azar azar aktarın. Güzelce karıştırıp tavanızın kapağını kapatın.
- İrmiklerinizi orta ateşte bu şekilde 5 dakika kadar pişmeye bırakın. Kapağını açıp güzelce karıştırın. Üzerinde sıvı kalacak şekilde olduğunda ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
- Oda sıcaklığında demlendirdikten sonra kapağını açıp karıştırın ve servis edin. Afiyetler olsun.
Damla Sakızlı İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Hafif ıslak dokulu kalmasını istiyorsanız henüz tüm şerbeti içerisine çekmemişken ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Bu sayede ıslak dokulu bir kıvamı olacaktır. Tane tane olmasını istiyorsanız da tüm şerbetinin çekmesini bekleyip o şekilde ocaktan alın. Damak zevkinize göre içerisine badem, fındık gibi farklı yemişler de ilave edebilirsiniz.
Damla Sakızlı İrmik Helvası tarifi için servis önerisi
Üzerini dilerseniz cevizle de süsleyebilirsiniz.