Damla Sakızlı Fırında Sütlaç Tarifi
Damla Sakızlı Fırında Sütlaç tarifi: Damla Sakızlı Fırında Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Damla Sakızlı Fırında Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Damla Sakızlı Fırında Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı su
- 1 fincan pirinç
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) pirinç unu
- 1 çimdik tuz
- 2-3 parça damla sakızı (dövülmüş)
Damla Sakızlı Fırında Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- 1 fincan pirinç, 2 bardak su ve tuz ile suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
- Tencereye ilk olarak 3 bardak süt eklenir.
- Başka bir kapta buğday nişastası ve pirinç unu 1 bardak süt ile ezilir. Yavaş yavaş tencereye eklenir ve pişirilir.
- Kaynamaya başlayan karışımın içine şeker eklenir.
- 5 dakika kaynatılır.
- Altı kapatılan tencereye dövülmüş damla sakızı eklenir ve karıştırılır.
- Sütlaç kaplara boşaltılır ve içine su konulmuş fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında ızgara ayarında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Soğutarak servis edilir. Afiyet olsun.