Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi
Damla Sakızlı Fırın Sütlaç tarifi: Damla Sakızlı Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Damla Sakızlı Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
7 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kase
Damla Sakızlı Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 50 gram pirinç
- 250 mililitre su (pirinci haşlamak için)
- 500 mililitre süt
- 1 adet yumurt sarısı
- 120 gram şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 100 mililitre su (mısır nişastasını açmak için)
- 1 çay kaşığı damla sakızı (ezilmiş)
Damla Sakızlı Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Pirinç ve suyu bir tencereye alıp haşlıyoruz.
- Süt ve yumurta sarısını haşlanmış pirincin üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
- Nişastayı su ile açıyoruz ve kenarlarından köpürmeye başlayan sütün içerisine ilave edip karıştırıyoruz. Bu aşamada kıvam alıyor. Karıştırmaya devam edin, damla sakızı ve şekeri ekleyin. 1-2 dakika daha karıştırın.
- Isıya dayanaklı kase veya benim kullandığım gibi güveç kaplarına üzerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde eşit miktarda sütlacı paylaştırın.
- Kaseleri fırın tepsisine yerleştirin ve kapların yarısına gelecek kadar su doldurun.
- 275 derece fırında üst fanda 6-8 dakika pişirin. Sütlaçları fırından çıkartın. Ilıyınca buzdolabına koyun ve minimum 2 saat bekletin.
- Üzerine toz fındık koyarak servis edin.
Damla Sakızlı Fırın Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?
Sütlaçların üzerinin daha fazla yanmasını istiyorsanız fırındaki süreyi arttırabilirsiniz. Damla sakızı kullanmak istemiyorsanız şeker miktarını 20-30 gram daha arttırabilirsiniz.