Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç tarifi: Damla Sakızlı Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Damla Sakızlı Fırın Sütlaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 50 gram pirinç
  • 250 mililitre su (pirinci haşlamak için)
  • 500 mililitre süt
  • 1 adet yumurt sarısı
  • 120 gram şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 100 mililitre su (mısır nişastasını açmak için)
  • 1 çay kaşığı damla sakızı (ezilmiş)

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinç ve suyu bir tencereye alıp haşlıyoruz.
  • Süt ve yumurta sarısını haşlanmış pirincin üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
  • Nişastayı su ile açıyoruz ve kenarlarından köpürmeye başlayan sütün içerisine ilave edip karıştırıyoruz. Bu aşamada kıvam alıyor. Karıştırmaya devam edin, damla sakızı ve şekeri ekleyin. 1-2 dakika daha karıştırın.
  • Isıya dayanaklı kase veya benim kullandığım gibi güveç kaplarına üzerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde eşit miktarda sütlacı paylaştırın.
  • Kaseleri fırın tepsisine yerleştirin ve kapların yarısına gelecek kadar su doldurun.
  • 275 derece fırında üst fanda 6-8 dakika pişirin. Sütlaçları fırından çıkartın. Ilıyınca buzdolabına koyun ve minimum 2 saat bekletin.
  • Üzerine toz fındık koyarak servis edin.

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?

Sütlaçların üzerinin daha fazla yanmasını istiyorsanız fırındaki süreyi arttırabilirsiniz. Damla sakızı kullanmak istemiyorsanız şeker miktarını 20-30 gram daha arttırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025