Damla Sakızlı Ahtapot Tarifi
Damla Sakızlı Ahtapot tarifi: Damla Sakızlı Ahtapot için gerekli malzemeler nelerdir? Damla Sakızlı Ahtapot nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Damla Sakızlı Ahtapot yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram ahtapot (kol kısmından)
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1/4 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 1 adet (0,5 gram) damla sakızı
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı çiğ krema
- 1 dal taze kekik
Servisi için:
Damla Sakızlı Ahtapot tarifi nasıl yapılır?
- Etli, kol kısmından kullandığınız ahtapotu, jülyen şeklinde doğrayın. Sarımsakları, incecik kıyın. Tereyağını bir tavada kızdırın.
- Doğranmış ahtapotları, sarımsak ve tuz ilavesi ile soteleyin.
- Damla sakızlı sos için; damla sakızını su ile ayrı bir yerde kaynatın.
- Damla sakızı tamamen eridiğinde hazırladığınız sosu, sotelediğiniz ahtapota azar azar ekleyin ve pişirme işlemini sürdürün.
- Çiğ kremayı, kaynayan damla sakızlı sos ile ılıştırarak azar azar katın. Ocağın altını kısın ve 2 dakika kadar pişirmeye devam edin.
- Servis tabağına aldığınız damla sakızlı ahtapotu, nane ilavesi ile bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Damla Sakızlı Ahtapot tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağını yüksek ateşte soteleyin. Kremayı, azar azar ekleyin ve sonrasında kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.Kristal yapıda satılan, gerçek damla sakızı kullanın.