Damla Çikolatalı Şekersiz Kurabiye Tarifi
Damla Çikolatalı Şekersiz Kurabiye tarifi: Damla Çikolatalı Şekersiz Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Damla Çikolatalı Şekersiz Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Damla Çikolatalı Şekersiz Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü
- 3 yemek kaşığı soğuk tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı tam buğday unu (200 ml'lik bardak)
- 1 paket kabartma tozu
- 90 gram çikolata
Damla Çikolatalı Şekersiz Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz. Derin bir kaba tereyağı ve keçiboynuzu özünü koyup, homojen bir karışım elde edene kadar blender yardımıyla çırpıyoruz.
- Bu aşamada tereyağını buzdolabından çıkardığımız gibi soğuk eklemeliyiz.
- Daha sonra karışıma yumurtayı ekleyip, blender ile çırpmaya devam ediyoruz.
- Sıvılaşmış karışıma, un ve kabartma tozunu da ekleyerek hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz.
- Son olarak hamura çikolata parçalarını ekliyoruz.
- Hamuru 10 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
- Buzdolabından çıkardığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Son olarak parçaların üzerine avuç içimizle bastırarak yassı bir şekil veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-14 dakika arası pişiriyoruz.
Damla Çikolatalı Şekersiz Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme süresi fırına ve kurabiyelerin kalınlığına göre değişkenlik gösterebilir. Uzun süre fırında kalırsa daha kıtır, kısa süre fırında kalırsa daha yumuşak bir kıvam alacaktır.