Damat Pastası Tarifi
Damat Pastası tarifi: Damat Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Damat Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Damat Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet  yumurta
 - 3/4 su bardağı  toz şeker
 - 1/2 su bardağı  sıvı yağ
 - 1/2 su bardağı  süt
 - 3 yemek kaşığı  kakao
 - 1 paket  vanilya
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 1 su bardağı  un
 
Üzeri için:
- 1 çay bardağı  hindistan cevizi
 
Muhallebisi için:
- 2,5 su bardağı  süt
 - 5 yemek kaşığı  toz şeker
 - 2 yemek kaşığı  un
 - 1/2 su bardağı  hindistan cevizi
 - 1 tatlı kaşığı  tereyağı
 - 1 paket  vanilya
 
Damat Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar güzelce çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri de ilave edip biraz daha çırpın. İçi oyuntulu tart kalıbını tereyağıyla yağlayıp un serpin, unun fazlasını kalıbı ters çevirerek çırpın.
 - Hamuru kalıba döküp 180 derecede kürdan testi yaparak pişirin. Pişen keki servis tabağına ters çevirin.
 - Muhallebi için tereyağı ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
 - Daha sonra ocaktan alın ve tereyağını ve hindistan cevizini edip biraz çırpıp kekin üzerine dökün.
 - Ilıyan pastanın üzerini Hindistan ceviziyle kaplayın ve servis edin. Afiyetler olsun!