Damat Pastası Tarifi
Damat Pastası tarifi: Damat Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Damat Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 dilim
Damat Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un (eleyerek ekleyin)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki Islatmak İçin:
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kakaolu krem şanti (toz olarak eklenecek)
Ganaj İçin:
- 200 mililitre sıvı krema
- 80 gram bitter çikolata
Damat Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Daha sonra üzerine unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim. Çırpmaya devam edelim.
- Büyük boy borcamı yağlayalım ve kek harcını tepsiye dökelim. 170 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Pişen keki 10 dakika dinlendirelim.
- Kekin her yerini kürdan ile delelim. Toz şeker ve sütü bir kapta karıştırıp ılıyan kekin üzerine dökelim. Kekin her yerine gelmesine dikkat edelim. Keki bir kenara alalım.
- Muhallebisi için bir tencereye sütü alalım. Üzerine un, nişasta, kakao ve şekeri ilave edip koyulaşana kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan muhallebinin üzerine 1 paket toz krem şanti ekleyip mikser ile iyice çırpalım.
- Vakit kaybetmeden hemen kekin üzerine bu harcı dökelim.
- Son olarak ganajı hazırlayalım. 1 paket sıvı kremayı ocakta ısıtalım. 1 paket bitter çikolatayı ilave edip karıştıralım.
- Kekin üzerine ganajı dökelim.
- Pastayı 1 gece buzdolabında dinlendirip ertesi gün süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Damat Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Pastayı bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapınız.