Damat Paçası Tarifi
Damat Paçası tarifi: Damat Paçası için gerekli malzemeler nelerdir? Damat Paçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Damat Paçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk suyu için:
- 6 adet tavuk baget
- 3 litre su
- 1 adet kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1/2 adet limonun suyu
Sosu için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Tabanı için:
- 6 adet güllaç yaprağı
- 5 su bardağı tavuk suyu
Üzeri için:
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Damat Paçası tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk bagetleri su ve diğer malzemelerle kemiklerinden ayrılana kadar orta ateşte köpüğünü alarak pişirin.
- Güllaçları tavuk suyu ile ıslatarak kat kat bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Tavukları derilerinden, kemiklerinden ayırın ve etlerini güllaçların üzerine yerleştirin.
- Un ve tereyağı derin bir tavada kavurun,sarımsağı,tuzu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Tavuk suyunu azar ekleyin ve koyu akışkan bir kıvam elde dene kadar pişirin. Yumurta sarılarını ve yoğurdu derin bir kapta çırpın sıcak sosu azar azar karışıma yedirin.
- Tavuk parçalarının üzerini sosla kaplayın ve 190 derecede üstü kızarana kadar 10-15 dakika pişirin. Üzerine toz kırmızı biber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.