Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dalyan Köfte Tarifi

Dalyan Köfte

Dalyan Köfte Tarifi

Dalyan Köfte tarifi: Dalyan Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Dalyan Köfte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dalyan Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram dana kıyma
  • 2 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet havuç (haşlanmış)
  • 1 su bardağı bezelye (halanmış)
  • 5 adet yumurta (haşlanmış, köftenin içine dolgu için)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı su

Dalyan Köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Bir yoğurma kabına kıyma, soğan, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  • İyice yoğurulan kıymayı pişirme kağıdının üzerine alın.
  • Kıymayı rulo haline gelebilecek şekle getirin ve tam ortasına bir çukur açın.
  • Açtığınız çukurun içerisine önce bezelyelerin yarısını ve haşlanmış uzun şeritler halinde kesilmiş havuçları yerleştirin.
  • Haşlanmış, soğumuş yumurtaları da dik bir şekilde ortaya dizdikten sonra geri kalan bezelyeler ile boşlukları doldurun.
  • Kıymayı, harcı kapatacak şekilde dikkatlice rulo haline getirin ve pişirme kağıdını kapatarak yuvarlayın ve kenarlarından kapatın.
  • Üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sardıktan sonra 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
  • 45 dakika sonunda köfteyi fırından çıkarın ve salçalı suyu köftenin üzerine, her yerine gelecek şekilde dökün ve yayın.
  • Soslanan köfteyi 15 dakika daha fırına verin.
  • Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025