Dalyan Köfte Tarifi
Dalyan Köfte tarifi: Dalyan Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Dalyan Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Dalyan Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram dana kıyma
- 2 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 adet havuç (haşlanmış)
- 1 su bardağı bezelye (halanmış)
- 5 adet yumurta (haşlanmış, köftenin içine dolgu için)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı su
Dalyan Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Bir yoğurma kabına kıyma, soğan, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- İyice yoğurulan kıymayı pişirme kağıdının üzerine alın.
- Kıymayı rulo haline gelebilecek şekle getirin ve tam ortasına bir çukur açın.
- Açtığınız çukurun içerisine önce bezelyelerin yarısını ve haşlanmış uzun şeritler halinde kesilmiş havuçları yerleştirin.
- Haşlanmış, soğumuş yumurtaları da dik bir şekilde ortaya dizdikten sonra geri kalan bezelyeler ile boşlukları doldurun.
- Kıymayı, harcı kapatacak şekilde dikkatlice rulo haline getirin ve pişirme kağıdını kapatarak yuvarlayın ve kenarlarından kapatın.
- Üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sardıktan sonra 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
- 45 dakika sonunda köfteyi fırından çıkarın ve salçalı suyu köftenin üzerine, her yerine gelecek şekilde dökün ve yayın.
- Soslanan köfteyi 15 dakika daha fırına verin.
- Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin.