Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dalgona Pasta Tarifi

Dalgona Pasta

Dalgona Pasta Tarifi

Dalgona Pasta tarifi: Dalgona Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Dalgona Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dalgona Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için:

  • 1/2 su bardağı süt

Dalgonası için

  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 paket krem şanti
  • 1 paket krema

Dalgona Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice çırpalım.
  • Sonra diğer malzemeleri ekleyip yanları yağladığımız kelepçeli kalıba dökelim.
  • Önceden ısıttığımız 175 derece fırında pişmeye bırakalım. Sıra dalgonayı hazırlamakta.
  • Derin bir kap alıp granül kahve ve diğer malzemeleri ekleyip çırpalım iyice.
  • Çırptıkça rengi açılacak zaten çırptıktan sonra 15 dakika buzluğa atalım.
  • Kekimiz piştikten sonra ılımaya bırakalım, ılıyan kekimizi süt ile ıslatıp soğumaya bırakalım.
  • Kalıptan sonra çıkartacağız çünkü.Buzluktan çıkardığımız dalgonayı kekimizin üstüne sürelim ve tekrar buzluğa atalım.
  • 20 dakika sonra pastamızı kalıptan yavaşça çıkartalım ve dinlenmesi için tekrar dolaba koyalım. Afiyet olsun.

Dalgona Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Dalgona kremayı iyice çırpmak çok önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025