Dalgona Pasta Tarifi
Dalgona Pasta tarifi: Dalgona Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Dalgona Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Dalgona Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
Dalgonası için
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1/2 paket krem şanti
- 1 paket krema
Dalgona Pasta tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri derin bir kapta iyice çırpalım.
- Sonra diğer malzemeleri ekleyip yanları yağladığımız kelepçeli kalıba dökelim.
- Önceden ısıttığımız 175 derece fırında pişmeye bırakalım. Sıra dalgonayı hazırlamakta.
- Derin bir kap alıp granül kahve ve diğer malzemeleri ekleyip çırpalım iyice.
- Çırptıkça rengi açılacak zaten çırptıktan sonra 15 dakika buzluğa atalım.
- Kekimiz piştikten sonra ılımaya bırakalım, ılıyan kekimizi süt ile ıslatıp soğumaya bırakalım.
- Kalıptan sonra çıkartacağız çünkü.Buzluktan çıkardığımız dalgonayı kekimizin üstüne sürelim ve tekrar buzluğa atalım.
- 20 dakika sonra pastamızı kalıptan yavaşça çıkartalım ve dinlenmesi için tekrar dolaba koyalım. Afiyet olsun.
Dalgona Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Dalgona kremayı iyice çırpmak çok önemli.