Dağ Kekikli Margarita Pizza Tarifi
Dağ Kekikli Margarita Pizza tarifi: Dağ Kekikli Margarita Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Dağ Kekikli Margarita Pizza nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Dağ Kekikli Margarita Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 3/4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam şeker
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı dağ kekiği
Dağ Kekikli Margarita Pizza tarifi nasıl yapılır?
- Un, su, yumurta, tuz ve şekeri bir kabın içinde harmanlayarak iyice yoğurun.
- Biraz un ve merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın.
- Yağı ve salçayı ocakta cezvede biraz tıkırdatın.
- Açtığınız hamuru yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın. Hamurun üzerine çatalla delikler açarak salçayı sürün.
- Domatesi halka halka ince şekilde dilimleyin. Pizzanın üzerine dizin.
- 200° de 15 dakika pişirin. Çıkartıp üzerine kaşar peyniri, parmesan peyniri ve dağ kekiğini serpip tekrar fırına verin.
- 10 dakika sonra çıkartın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Dağ Kekikli Margarita Pizza tarifinin püf noktası nedir?
Gerekirse unun miktarını ya da suyun miktarını arttırınız. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olması gerekiyor. Dilerseniz hamuru önceden yapıp buzdolabında 1-2 gün bekletebilirsiniz. Yiyeceğiniz zaman dolaptan çıkartıp yapmanız daha pratik olur.