Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dağ Çileği Reçeli Tarifi

Dağ Çileği Reçeli

Dağ Çileği Reçeli Tarifi

Dağ Çileği Reçeli tarifi: Dağ Çileği Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Dağ Çileği Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dağ Çileği Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 750 gram dağ çileği
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 adet limon

Dağ Çileği Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker ve su kaynatılır. Koyulaşınca tıkanmış ve süzülmüş çilekler ilave edilir.
  • 5 dakika kaynatılınca çilekler plastik bir süzgeçle içinden alınır.
  • Şerbet istenilen reçel kovanında koyulaşınca limon suyu ilave edilir.
  • En son çilekler eklenir ve ocağın altı kapatılır.Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025