Cupcake Tarifi
Cupcake tarifi: Cupcake için gerekli malzemeler nelerdir? Cupcake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Cupcake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 150 ml. sıvı yağ
- 2 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Beyaz Çikolata Dolgusu İçin:
- 150 ml. krema
- 200 gram beyaz çikolata
Kreması İçin:
- 250 gram pudra şekeri
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 yemek kaşığı süt
Cupcake tarifi nasıl yapılır?
- Muffin kalıplarının iç kısımlarına cupcake kağıtlarını yerleştirip bir kenarda bekletin. Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
- Rendelenmiş limon kabuklarını, toz şeker ilavesiyle ovup aromasının şekere geçmesini sağlayın.
- Toz şekeri, yumurta ilavesiyle uzun uzadıya krema kıvamını alana kadar çırpın.
- Süt, yoğurt, taze sıkılmış limon suyu ve sıvı yağ ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
- Son olarak elenmiş un ve kabartma tozu katıp karıştırma işlemini mikser yardımıyla sürdürün.
- Muffin kalıpları içine yerleştirdiğiniz tek kullanımlık kapkek kağıtlarını hazırladığınız harçla doldurun. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Beyaz çikolata dolgusu için; küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız beyaz çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.
- Oda ısısında beklettiğiniz kremayı ekleyip benmari usulü erimekte olan beyaz çikolatayla karıştırın. Bir çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırıp soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Fırından çıkan kapkekleri soğuması için oda ısısında bekletin. Orta kısımlarına özel bir aparat ya da bıçak yardımıyla çukurlar açıp beyaz çikolata dolgusuyla doldurun. Boşluk kısımları çıkardığınız kekle kapatın.
- Kreması için; pudra şekerinin yarısını rendelenmiş limon kabuklarıyla ovun. Kalan kısmını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ilavesiyle krema halini alana kadar çırpın.
- Limon tadını alan pudra şekerini katıp karıştırma işlemini sürdürün. Süt ve taze sıkılmış limon suyu eklediğiniz kremayı yüksek devirde kısa bir süre daha çırpın.
- Buzdolabında kısa bir süre soğuttuğunuz kaplama kremasını sıkma torbasına alıp kapkeklerin üzerini arzu ettiğiniz şekillerde süsledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Cupcake tarifinin püf noktası nedir?
Beyaz çikolata dolgusu hazırlığında; kaynamakta olan su buharının eriyen çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin.