Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çullama Köfte Tarifi

Çullama Köfte

Çullama Köfte Tarifi

Çullama Köfte tarifi: Çullama Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Çullama Köfte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çullama Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Köfte harcı için:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Kaplaması için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ

Domates sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı domates rendesi
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Sunum için:

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Çullama Köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Köfte harcı için maydanozları olabildiğince ince kıyın, soğanı rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
    n
  • Derin bir kabın içerisinde kıyma, soğan, bulgur, maydanoz ve baharatları 5-6 dakika  bulgurlar hafifçe şişip harç birbiriyle özleşene kadar yoğurun.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizi hafifçe ıslatıp köfteleri sıkıca yuvarlayın ve bastırın. Köfteleri yaptıktan sonra en 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Köfteler dinlenirken yayvan bir tencerede 2 litre kadar su kaynatın ve içerisine az miktarda tuz atın.
  • Köfteleri buzdolabında çıkarın, kaynar suda yaklaşık 3 dakika sertleşene kadar pişirin. Köfteleri sudan süzerek alın ve ılınmaya bırakın.
  • Köfteler dinlenirken kaplaması için yumurta ve yoğurdu çırpın unu azar azar ekleyin. Sonlara doğru tuzu ve karbonatı da ekleyip pürüzsüz koyu akışkan bir harç hazırlayın.
  • Harcı hazırladıktan sonra geniş yüzeyli bir tavada sıvı yağı orta sıcaklıkta ısıtın.
  • Köfteleri yumurtalı harca bandırın, çatal yardımı ile fazlasını süzdürüp yağda önlü arkalı kızartın. Kızaran köfteler havlu peçete üzerine çıkarın.
  • Sos için ufak bir tavada tereyağını eritin, domates püresini ve baharatları ekleyip 1-2 taşım kısık ateşte kaynatın.
  • Köfteleri sıcak olarak yanında sos ve tuzla çırpılmış süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025