Çubukta Pizza Tarifi
Çubukta Pizza tarifi: Çubukta Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Çubukta Pizza nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çubukta Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet milföy hamuru (20×10 cm)
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 su bardağı domates sosu
- 8 adet susamlı çubuk kraker (ya da tahta çubuk)
- 16 dilim sucuk
- 1 adet yumurta sarısı
- 16 adet fesleğen yaprağı
Çubukta Pizza tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında yumuşattığınız milföy hamurlarını un serptiğiniz tezgaha, üst üste olacak şekilde koyun.
- Üzerine un serpin ve oklava ile 35×45 cm ebatlarında dikdörtgen şeklinde bir hamur açın.
- Hamurun kenarlarını bir bıçakla keserek düzleştirin.
- Fotoğrafta görüldüğü gibi üçgen şekiller elde edin.
- Üçgen parçaların üzerine kenarlarda biraz boşluk bırakarak önce domates sosunu sürün. Onun üzerine sucuk dilimlerini, sonra fesleğen yapraklarını yerleştirin. Üzerilerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
- Yarısı hamurun dışında kalacak şekilde çubuğu hamurun düz tarafına yerleştirin.
- Diğer üçgen parçayla hamurun üzerini kapatın ve bir çatal yardımıyla tüm kenarlarını bastırarak iyice kapatın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- Hamurları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin ve 200° önceden ısıtılmış fırında 15 dakika üstleri altın sarısı rengi alana dek kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun.
Çubukta Pizza tarifinin püf noktası nedir?
2 adet tepsiye 4'er tane yereştirdim ve toplam 8 parça pizza elde ettim. Kenarlarını düzleştirmek için kestiğim hamurdan da, minik üstü açık yuvarlak bir pizza yaptım. Bardak ölçüsü 200 ml.