Creme Brulee Cheesecake Tarifi
Creme Brulee Cheesecake tarifi: Creme Brulee Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Creme Brulee Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Creme Brulee Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Taban için:
- 1 paket pötibör (petibör) bisküvi (200 gram)
- 100 gram tereyağı
İç kısmı için:
- 4 adet yumurta
- 500 gram labne
- 400 mililitre krema
- 1 su bardağı şeker (200 gram)
- 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
Creme Brulee Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri mutfak robotunda toz hali alana kadar çekin. İçine eritilmiş tereyağını ekleyip karışmasını sağlayın.
- Kelepçeli kalıba bisküvili karışımı iyice bastırarak taban yapın.
- Hazırlanan tabanı 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
- Peynirli iç kısmı için çırpma kabında labne peyniri ve şekeri çırpın.
- Tek tek yumurtaları da ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Son olarak krema, vanilya ve unu da ekleyip pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın. Karışımı bisküvili taban üzerine dökün.
- Kalıbın dış kısmını alüminyum folyo ile sarıp sıcak su dolu bir kabın içine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişirip ardından dinlendirin.
- Üzerine eşit şekilde şeker serpip pürmüz ile karamel hali alana kadar yakın.
- Dilediğiniz meyvelerle süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun.