Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Creme Brulee Cheesecake Tarifi

Creme Brulee Cheesecake

Creme Brulee Cheesecake Tarifi

Creme Brulee Cheesecake tarifi: Creme Brulee Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Creme Brulee Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Creme Brulee Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Taban için:

  • 1 paket pötibör (petibör) bisküvi (200 gram)
  • 100 gram tereyağı

İç kısmı için:

  • 4 adet yumurta
  • 500 gram labne
  • 400 mililitre krema
  • 1 su bardağı şeker (200 gram)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı şeker

Creme Brulee Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Bisküvileri mutfak robotunda toz hali alana kadar çekin. İçine eritilmiş tereyağını ekleyip karışmasını sağlayın.
  • Kelepçeli kalıba bisküvili karışımı iyice bastırarak taban yapın.
  • Hazırlanan tabanı 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
  • Peynirli iç kısmı için çırpma kabında labne peyniri ve şekeri çırpın.
  • Tek tek yumurtaları da ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Son olarak krema, vanilya ve unu da ekleyip pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın. Karışımı bisküvili taban üzerine dökün.
  • Kalıbın dış kısmını alüminyum folyo ile sarıp sıcak su dolu bir kabın içine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişirip ardından dinlendirin.
  • Üzerine eşit şekilde şeker serpip pürmüz ile karamel hali alana kadar yakın.
  • Dilediğiniz meyvelerle süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025