Corn Flakes’li (Mısır Gevrekli) Tavuk Tarifi
Corn Flakes’li (Mısır Gevrekli) Tavuk tarifi: Corn Flakes’li (Mısır Gevrekli) Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Corn Flakes’li (Mısır Gevrekli) Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Corn Flakes’li (Mısır Gevrekli) Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram fileto tavuk göğsü
- 1/2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 su bardağı mısır gevreği (corn flakes)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Üzeri için:
- 1/2 su bardağı mısır gevreği (küçük parçalar halinde ufalanmış)
- 1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Corn Flakes’li (Mısır Gevrekli) Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Fazla yağ ve derilerinden arındırdığınız fileto tavuk göğüslerini minik parçalar halinde doğrayın.
- Tavuk parçalarını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırarak çeşnilendirin. Sonrasında una buladığınız lokmalık tavukları bir kenarda bekletin.
- Yumurta, süt ve kremayı küçük bir kasede bir çatal yardımıyla karıştırın. Mısır gevreklerini elinizle ufaladıktan sonra geniş bir tabağa alın.
- Sırasıyla; kremalı ve yumurtalı karışıma buladığınız tavukların her tarafını mısır gevreği parçalarıyla kapladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Daha çıtır tavuklar hazırlamak için; tatlı toz kırmızı biberle harmanladığınız iyice ufalanmış mısır gevreği parçalarını tavukların üzerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişireceğiniz mısır gevrekli tavukları, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Corn Flakes’li (Mısır Gevrekli) Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme işlemi öncesinde tavuk göğüslerini, arzu ettiğiniz baharatlar ve zeytinyağıyla birlikte marine edebilirsiniz.
Corn Flakes’li (Mısır Gevrekli) Tavuk tarifi için servis önerisi
Tavukları sevdiğiniz soslar eşliğinde servis edebilirsiniz.