Corn Chowder Tarifi
Corn Chowder tarifi: Corn Chowder için gerekli malzemeler nelerdir? Corn Chowder nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Corn Chowder yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram dana bacon
- 150 gram kereviz
- 250 gram patates
- 100 gram kırmızı biber
- 200 gram soğan
- 200 gram mısır
- 15 adet kum midyesi
- 200 mililitre konyak
- 100 gram tereyağı
- 400 gram krema
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 adet limon
- 1/2 bağ maydanoz
- 2 dal kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 litre tavuk suyu
Corn Chowder tarifi nasıl yapılır?
- Tenceremize ayçiçek yağımızı alıyoruz ardından küçük parçalar halinde doğradığımız baconları soteliyoruz. Ardından kaşık yardımı ile tencereden alıyoruz, bir kaba koyuyoruz.
- Tenceremizdeki yağa küçük küpler halinde doğradığımız soğanları alıyoruz.
- Çok hafif soteledikten sonra doğradığımız kereviz ve kırmızı biberimizi ekliyoruz, biraz onları da soteledikten sonra patateslerimizi ve kum midyelerimizi bir tur karıştırıp soteliyoruz.
- Sonra mısırlarımızı ilave edip konyak ilave edip deglaze işlemini yapıyoruz. Konyak ekledikten sonra yüksek ateşte biraz kaynatıyoruz.
- Ardından tavuk suyunu, sıktığımız limonları, taze kekiklerimizi ve diğer baharatlarımızı ekliyoruz bir süre karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altını hafif kısıp sebzelerimiz pişene kadar kaynatıyoruz, sebzelerimiz piştiğinde kalan tereyağını ekleyerek karıştırıyoruz.
- Ardından kremayı ekleyip onu da karıştırıyoruz. Üzerine en başta kızarttığımız bacon ve maydanozları ekleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Corn Chowder tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağı soğuk olmalı.