Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiye Tarifi
Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiye tarifi: Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 4 - 4,5 su bardağı un
Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kaba alın. Elinizle biraz karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu da ilave edin. Özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan fındık büyüklüğünde minik parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Şeklini ister bu şekilde bırakın, isterseniz üzerine parmakla bastırıp biraz yassılaştırın. Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!