Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiye Tarifi

Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiye

Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiye Tarifi

Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiye tarifi: Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 4 - 4,5 su bardağı un

Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kaba alın. Elinizle biraz karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu da ilave edin. Özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan fındık büyüklüğünde minik parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Şeklini ister bu şekilde bırakın, isterseniz üzerine parmakla bastırıp biraz yassılaştırın. Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025