Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye tarifi: Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve ya margarin, yumurta beyazı, sıvı yağ, tuz, mahlep, sirke, kabartma tozu bir kapta yoğurulmaya başlanır.
  • Un yavaş yavaş ilave edilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • En son çörek otu ilave edilir ve hamura iyice karıştırılır.
  • Şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025