Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye tarifi: Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve ya margarin, yumurta beyazı, sıvı yağ, tuz, mahlep, sirke, kabartma tozu bir kapta yoğurulmaya başlanır.
- Un yavaş yavaş ilave edilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- En son çörek otu ilave edilir ve hamura iyice karıştırılır.
- Şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.