Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çörek Otlu Poğaça Tarifi

Çörek Otlu Poğaça

Çörek Otlu Poğaça Tarifi

Çörek Otlu Poğaça tarifi: Çörek Otlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çörek Otlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)

Çörek Otlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kaba bir yumurtayı kırın, 1 su bardağı yoğurdu ekleyin.
  • 1 su bardağı ayçiçek sıvı yağı ekleyin. Yarım tatlı kaşığı tuzu ekleyin 1 adet kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
  • Un ekleyin, hamur kıvamına gelene kadar ele yapışmayana kadar unu ekleyin ve yoğurun.
  • Hamur şekil vermeye hazır olduğunda avucunuza küçük top büyüklüğünde hamuru alıp diğer elinizin içiyle ezin.
  • Hamuru elinizde yuvarlak şekle getirip içine ister patates ister lor peynir ekleyin ve kapatın tepsiye dizin.
  • Poğaçaları fırın tepsisine dizdikten sonra 1 yumurtanın sarısını ayırın ve poğaçaların üstüne sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Çörek Otlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Çok az bir sirke ile daha kıtır kıtır olmasını sağlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025