Çörek Otlu Poğaça Tarifi
Çörek Otlu Poğaça tarifi: Çörek Otlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Çörek Otlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
Çörek Otlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kaba bir yumurtayı kırın, 1 su bardağı yoğurdu ekleyin.
- 1 su bardağı ayçiçek sıvı yağı ekleyin. Yarım tatlı kaşığı tuzu ekleyin 1 adet kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
- Un ekleyin, hamur kıvamına gelene kadar ele yapışmayana kadar unu ekleyin ve yoğurun.
- Hamur şekil vermeye hazır olduğunda avucunuza küçük top büyüklüğünde hamuru alıp diğer elinizin içiyle ezin.
- Hamuru elinizde yuvarlak şekle getirip içine ister patates ister lor peynir ekleyin ve kapatın tepsiye dizin.
- Poğaçaları fırın tepsisine dizdikten sonra 1 yumurtanın sarısını ayırın ve poğaçaların üstüne sürün.
- Önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Çörek Otlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Çok az bir sirke ile daha kıtır kıtır olmasını sağlayabilirsiniz.