Çörek Otlu Peynirli Krep Yavrusu Tarifi
Çörek Otlu Peynirli Krep Yavrusu tarifi: Çörek Otlu Peynirli Krep Yavrusu için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Peynirli Krep Yavrusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet orta boy
Çörek Otlu Peynirli Krep Yavrusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 2-3 dilim peynir
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Çörek Otlu Peynirli Krep Yavrusu tarifi nasıl yapılır?
- Süt ve yumurtayı çok büyük olmayan, derin bir kabın içine alıp karıştırıyoruz.
- Ardından sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Azar azar unu ekliyoruz, ne çok katı ne de çok sıvı bir kıvam alacak.
- İsteğe göre dolapta kalan peynir parçalarını, çörek otunu ve bir çimdik tuzu da ekleyip homojen olana dek karıştırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış küçük boy tavada, altı kızarıp üstü gözenek gözenek açılıncaya dek pişirip bir spatula yardımıyla ters çeviriyoruz.
- Ters çevirdiğimiz kısmı da hafif kızardıktan sonra tabağımıza alıyoruz ve diğer krep yavrularını da aynı şekilde bitene kadar pişiriyoruz.
- İsteğe göre tabağa alıp servis ediyoruz. Afiyet olsun!
Çörek Otlu Peynirli Krep Yavrusu tarifinin püf noktası nedir?
Her krep için bir kepçe harç yeterli olacaktır. Pişirdiğimiz tavamız sos tavası küçüklüğünde ve granit olursa tarife daha çok uyacaktır.