Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çörek Otlu Mini Tuzlular Tarifi

Çörek Otlu Mini Tuzlular

Çörek Otlu Mini Tuzlular Tarifi

Çörek Otlu Mini Tuzlular tarifi: Çörek Otlu Mini Tuzlular için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Mini Tuzlular nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çörek Otlu Mini Tuzlular yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne)
  • 2,5 su bardağı un

Çörek Otlu Mini Tuzlular tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alarak yoğurun, azar azar aldığı kadar un ekleyin. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olacak.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine fındık büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak yerleştirin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz ekstra çörek otu, susam, çekirdek vs ile süsleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Çörek Otlu Mini Tuzlular tarifinin püf noktası nedir?

Çok ufak oldukları için kısa sürede pişeceklerdir, fırında çok uzun süre bekletmeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025