Çörek Otlu Mini Tuzlular Tarifi
Çörek Otlu Mini Tuzlular tarifi: Çörek Otlu Mini Tuzlular için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Mini Tuzlular nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çörek Otlu Mini Tuzlular yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne)
- 2,5 su bardağı un
Çörek Otlu Mini Tuzlular tarifi nasıl yapılır?
- Un ve yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alarak yoğurun, azar azar aldığı kadar un ekleyin. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olacak.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine fındık büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak yerleştirin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz ekstra çörek otu, susam, çekirdek vs ile süsleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Çörek Otlu Mini Tuzlular tarifinin püf noktası nedir?
Çok ufak oldukları için kısa sürede pişeceklerdir, fırında çok uzun süre bekletmeyin.