Çörek Otlu Mini Kurabiye Tarifi
Çörek Otlu Mini Kurabiye tarifi: Çörek Otlu Mini Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Mini Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Çörek Otlu Mini Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısını üzeri için ayıracağız)
- 2,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı çörek otu
Çörek Otlu Mini Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bir karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağı, yumurta akını, şekeri, tuzu, kabartma tozunu ve çörek otunu alalım ve iyice karıştıralım.
- Ardından unu ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğuralım.
- Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Ayırdığımız yumurta sarısını, kurabiyelerin üzerine sürelim ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Çörek Otlu Mini Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Pişirip derin dondurucuya kaldırdığınız kurabiyeleri, çıkarttığınızda ısıtmanıza gerek yok. 5-10 dakika sonra yenmeye hazır oluyorlar.