Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye Tarifi
Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye tarifi: Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram  yumuşak margarin
- 2 çorba kaşığı  sirke
- 1 çay bardağı  sıvı yağ
- 1 adet  yumurta akı
- 1 çay kaşığı  kabartma tozu
- 1 çay kaşığı  tuz
- 1 tatlı kaşığı  mahlep
- 2 tatlı kaşığı  çörek otu
- 2 çorba kaşığı  pudra şekeri
- 4 su bardağı  un
Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, sirke, pudra şekeri ,tuz ve yumurta akı bir kabın içerisinde karıştırılır.
- Mahlep ve çörek otu da eklenip homojen bir kıvam elde edilir. Daha sonra kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde un ilave edilir. Yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
- Hamur güzel bir şekilde toparlanır. Şekil verme aşamasına geçilir. Hamurdan iri fındık şeklinde parçalar koparılıp yuvarlanır. Yağlı kağıt serili tepsiye düzgünce dizilir.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzeri kızarınca çıkarılıp soğutulduktan sonra servis edilir. Afiyetler olsun.
Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
170c fırında pişirilir.