Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye Tarifi

Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye

Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye Tarifi

Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye tarifi: Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram yumuşak margarin
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 tatlı kaşığı çörek otu
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 4 su bardağı un

Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, sirke, pudra şekeri ,tuz ve yumurta akı bir kabın içerisinde karıştırılır.
  • Mahlep ve çörek otu da eklenip homojen bir kıvam elde edilir. Daha sonra kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde un ilave edilir. Yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
  • Hamur güzel bir şekilde toparlanır. Şekil verme aşamasına geçilir. Hamurdan iri fındık şeklinde parçalar koparılıp yuvarlanır. Yağlı kağıt serili tepsiye düzgünce dizilir.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzeri kızarınca çıkarılıp soğutulduktan sonra servis edilir. Afiyetler olsun.

Çörek Otlu Lokmalık Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

170c fırında pişirilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025