Çörek Otlu Kurabiye Tarifi
Çörek Otlu Kurabiye tarifi: Çörek Otlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Çörek Otlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı su (oda ısısında)
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 3 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2-3 yemek kaşığı çörek otu
Çörek Otlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve güzelce karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hamurdan dilediğiniz büyüklükte yuvarlaklar kopararak elinizle yuvarlayın. İster minik minik isterseniz de iri iri yapabilirsiniz.
- Hafifçe dibini yağladığınız bir fırın tepsisine hazırladığınız kurabiyeleri dizin ve üstlerine de yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Fırını kapadıktan sonra hemen fırından almayın, 5 dakika kadar içinde dinlendirin ve sonrasında çıkarıp servis edin. Afiyetler olsun!
Çörek Otlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra dinlendirmeyi ihmal etmeyin. Daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız içerisine 1 tatlı kaşığı elma veya üzüm sirkesi ilave edebilirsiniz.