Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

Çörek Otlu Kurabiye

Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

Çörek Otlu Kurabiye tarifi: Çörek Otlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çörek Otlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısını üzerine kullanacağız)
  • 1 paket mahlepli kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)

Çörek Otlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç diğer tüm malzemelerimizi derin bir kaba alıp karıştıralım. Unumuzu yavaş yavaş ekleyelim.
  • Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. (Yaklaşık 4 su bardağı un kadar)
  • Hamurumuzdan büyük parçalar koparıp tezgahın üzerinde yuvarlanarak ince uzun hale getirelim.
  • Bıçakla küçük parçalara ayırıp yuvarlayarak tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Yaklaşık 15 dakikada pişiyor. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025