Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tarifi

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tarifi

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye tarifi: Çörek Otlu Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta (sarısı üstüne)
  • 1/2 çay bardağı çörek otu
  • 3 su bardağı un (kontrollü)
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta sarısı hariç tüm malzemelerimizi yoğurma kabını alıp kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğuralım.
  • Misket büyüklüğünden şekil verdikten sonra yumurta sarısını üzerine sürelim.
  • 180 derece fırında 25 dakika kontürollü pişirelim. Afiyet olsun.

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekmektedir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025