Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tarifi

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tarifi

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye tarifi: Çörek Otlu Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı (ya da margarin)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağını geniş bir kaseye alın ve üzerine toz şekerle sirkeyi ekleyerek karıştırın.
  • Şeker hafifçe eridikten sonra kuru malzemeleri eklemeye başlayın. Tuz ve kabartma tozu kaseye ekleyin. Ardından unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Yaklaşık 3-3,5 su bardağı un aldıktan sonra yapışmayan fakat yumuşak bir kurabiye hamuru elde etmiş olmasınız. Yapışıyorsa gerektiği kadar unu ekleyebilirsiniz.
  • Hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurunu en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Ardından hamuru iki parçaya bölerek her parçayı 1 cm kalınlığında açın. Herhangi bir kurabiye kalıbıyla şekil verin veya bıçakla kare-baklava-üçgen şekil vererek kesin.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta beyazını bir fırça yardımıyla üzerlerine sürün ve arından çörek otunu serpiştirin.
  • Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında 15-17 dakika kadar pişirin. Üzerleri çok kızarmadan fırından çıkarın ve oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle yiyin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025