Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tarifi
Çörek Otlu Kıyır Kurabiye tarifi: Çörek Otlu Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çörek Otlu Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Çörek Otlu Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram  oda sıcaklığında tereyağı (ya da margarin)
 - 1 tatlı kaşığı  toz şeker
 - 2 yemek kaşığı  sirke
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 3-3,5 su bardağı  un
 - 1 adet  yumurta beyazı
 - 1 yemek kaşığı  çörek otu
 
Çörek Otlu Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağını geniş bir kaseye alın ve üzerine toz şekerle sirkeyi ekleyerek karıştırın.
 - Şeker hafifçe eridikten sonra kuru malzemeleri eklemeye başlayın. Tuz ve kabartma tozu kaseye ekleyin. Ardından unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
 - Yaklaşık 3-3,5 su bardağı un aldıktan sonra yapışmayan fakat yumuşak bir kurabiye hamuru elde etmiş olmasınız. Yapışıyorsa gerektiği kadar unu ekleyebilirsiniz.
 - Hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurunu en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Ardından hamuru iki parçaya bölerek her parçayı 1 cm kalınlığında açın. Herhangi bir kurabiye kalıbıyla şekil verin veya bıçakla kare-baklava-üçgen şekil vererek kesin.
 - Kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta beyazını bir fırça yardımıyla üzerlerine sürün ve arından çörek otunu serpiştirin.
 - Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında 15-17 dakika kadar pişirin. Üzerleri çok kızarmadan fırından çıkarın ve oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle yiyin.