Cordon Bleu Tarifi
Cordon Bleu tarifi: Cordon Bleu için gerekli malzemeler nelerdir? Cordon Bleu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Cordon Bleu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet fileto tavuk göğsü
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 10 dilim kaşar peyniri
- 5 dilim dana jambon
Kızartmak için:
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Cordon Bleu tarifi nasıl yapılır?
- Kemiksiz fileto tavuk göğüslerini temizleyip varsa yağlı kısımlarını alın. Fileto tavuk göğüslerini keskin bir bıçak yardımıyla orta kısımlarından cep açar gibi kesin. Bir et döveceği yardımıyla, streç film arasında hafifçe döverek inceltin.
- İyice incelen ve açılan tavuk göğüslerinin içine dana jambon ve kaşar peyniri dilimleri yerleştirin.
- Sıkıca sararak tavukları dikkatlice kapatın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Yumurtaları geniş bir tabakta bir çatal yardımıyla çırpın. Ayrı ayrı tabaklara un ve galeta ununu alın. Sırasıyla iki taraflı; un, çırpılmış yumurta sarısı ve son olarak galeta ununa bulayın.
- Kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
- Kızartma işleminin sıcaklığıyla içlerindeki kaşar peyniri eriyen tavukları, servis tabaklarına alın. Dilimledikten sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Cordon Bleu tarifinin püf noktası nedir?
Kaşar peyniri ve jambon dilimleri ne kadar ince olursa kızarma esnasında o kadar çabuk sürede tavukların içinde erir. Tavuğun incecik bir şekilde açıldığına dikkat edin. Aksi takdirde içi pişmeyebilir. Servis öncesinde içinin pişme derecesini kontrol ederek, gerekirse 10-15 dakika daha fırında pişirin.
Cordon Bleu tarifi için servis önerisi
Sıcak halde çıtır halde olan kaplama harcı giderek yumuşayacağı için tavukları bekletmeden servis edin.